הגעתם לעולם המופלא של הננוטכנולוגיה – המדע המהפכני ואומנות המניפולציה בחומר.
לאתר ננופלייט ישראל: http://www.nanoplate-israel.com
הגודל כן קובע
ננוטכנולוגיה עוסקת במערכות וחלקיקים מזעריים, שגודלם נע בין ננומטרים בודדים (אלפית המיקרון או מיליארדית המטר) למאות ננומטרים. חשוב להדגיש כי ננוטכנולוגיה לא מתייחסת רק לגודל של חלקיקים זעירים, אלא מייחסת חשיבות רבה למבנה שלהם וליכולת לעבוד איתם. במילים אחרות, כשהחומר הוא מזערי, הרבה מתכונותיו ניתנות לשינוי וניתן, בעזרת תנאים ייחודיים, לשנות את תכונות החומר, ביחס לאלה של החומר ברמת המאקרו.
תכליתה של הננוטכנולוגיה היא ליצור מוצרים עם תפקודים ייחודיים, בעלי מאפיינים פיזיקליים וכימים, השונים מאלה של חומרים ברמות שהיו מוכרות עד היום.
עולם שלם של אפשרויות
תכונות החומרים הננומטרים שונות מאד מאלה של החומר המאקרוסקופי. חלקיק טיטניום דיאוקסיד, למשל, שיוצר בשיטה ננו-מטרית יכול לשמש כקטליזטור כימי, בניגוד לאותו חלקיק שיוצר בייצור רגיל, והוא אינו פעיל. כך גם חומרים מאקרוסקופים נוספים משנים את תכונותיהם כשהם ברמת הננו, כמו חומרים שכמעט ואינם מוליכי חשמל בייצור רגיל, שכאשר הם מיוצרים ברמה ננומטרית, הם הופכים למוליכי על.
הננוטכנולוגיה מאפשרת הרכבה עצמית של מבנים ננומטרים (Bottom-up), בהם חומרי היסוד הבונים את המבנה הסופי הם הרכיבים הקטנים ביותר מהם מורכבת המערכת. זאת בשונה מהגישה המסורתית הרווחת (Top-Down) בה משתמשים בחומר גלם המורכב מגושים גדולים מעובדים כדי ליצור את המבנה הסופי.
היישומים ההנדסיים הם רבים ומגוונים, כמו: ייצור יעיל של אנרגיה, בנייה של חומרים חדשים לצורך קבלת תכונות רצויות (חוזק, הולכת חשמל ועוד) ועוד.
מתקדמים לננופלייט
כחברה חדשנית, יצירתית ומתקדמת, יסדה אינטרפלייט את חברת ננופלייט שמהות פעילותה היא ציפויים הנדסיים ותעשייתיים משופרים, ייעוץ, פיתוח ומחקר בתחום הננוטכנולוגיה. במילים אחרות, ננופלייט משתמשת בחומרים ננומטרים, ומשלבת אותם בתהליכי הציפוי ההנדסיים והתעשייתיים, כדי להרוויח תכונות חדשות ומשופרות של המוצר המוגמר.
דוגמה לכך ניתן למצוא בתחומים של טיהור אויר ומים – מתקבל ציפוי בעל מספר יישומים:
- מחסל ריחות
- קוטל חיידקים – משטח שלא יכולים להתקיים בו וירוסים או חיידקים
- מנגנון לניקוי עצמי
למעבר לאתר של ננופלייט לחץ כאן